Tippek-trükkök: Így kapcsold ki az automatikus videólejátszást Facebookon

Tippek-trükkök: Így kapcsold ki az automatikus videólejátszást Facebookon

Ha napi szinten használod a Facebook-ot, akkor biztosan észrevetted, hogy egy ideje automatikusan elindulnak a beágyazott videók. Ez eddigi tapasztalataink alapján inkább idegesítő, mint hasznos, főleg, ha nem laptopról, hanem mobiltelefonról nézzük a közösségi oldalt.

Miért is? Alapbeállításként nem csak Wi-fi kapcsolaton, hanem mobilinternetet használva is kérdés nélkül elkezdi lejátszani a videókat a Facebook mobil alkalmazás. Így pedig nagyon gyorsan elfogyhat az aprócska mobil adatforgalmi keret (a 100 MB-os és 500 MB-os csomagok a leggyakoribbak).

FRISSÍTÉS:

A Facebook felülete szinte hétről-hétre változik. Most épp a jobb felső sarokra kell kattintanod, majd a Beállítások és adatvédelemre, majd újra a Beállításokra. Ezután a bal sávban, megint a Beállítások alatt kattints a Médiatartalmakra. Itt több hasznos beállítást is találsz, és többek között az automatikus lejátszást is letilthatod.

KORÁBBAN ÍRTUK:

Szerencsére a videók automatikus lejátszása könnyen kikapcsolható. Ha azt gondolnád, hogy elég megtenni a laptopodon és a beállítás természetszerűleg applikálódik a mobiltelefonodon is, akkor el kell szomorítsalak, nagyobbat nem is tévedhettél volna – pedig ez lenne a logikus, mi is ezt hittük!

Külön kell minden eszközödön kikapcsolnod a videók automatikus lejátszását. Ha egyszerre használod laptopon, mobilon és táblagépen, akkor három alkalommal kell megtenned a beállítást.

AUTOMATIKUS LEJÁTSZÁS KIKAPCSOLÁSA LAPTOPON, ASZTALI GÉPEN

A kikapcsolás a következőképp néz ki:

 1) Nyisd meg a Facebook-ot és a jobb felső sarokban található lefele mutató nyílra kattints

2) A legördülő menüből a Beállításokat válaszd

(Nagyításhoz kattints a képre)

3) A megjelenő oldalon a bal oldali sávban a legalsó, Videók menüpontra kattints

(Nagyításhoz kattints a képre)

4) A Videók automatikus lejátszása opciót kell átállítanod Alapértelmezésről a Kikapcsolva állapotra

A Videobeállítások oldalon tudod beállítani a videók minőségét is, így ha elérhető egy videóból nagy felbontású (HD), akkor a felbontás állítása nélkül a jobb minőségűt fogja lejátszani a Facebook. Persze csak akkor, ha ténylegesen rányomsz a lejátszásra, hiszen az automatikus lejátszást épp az imént kapcsoltuk ki.

blogunk ajánlása

AUTOMATIKUS LEJÁTSZÁS KIKAPCSOLÁSA MOBILON, TÁBLAGÉPEN

Az okos telefonodon is érdemes kikapcsolni a videók automatikus lejátszását, sőt mi több, itt érdemes csak igazán. A Facebook ugyanis úgy gondolta, hogy teljesen jó ötlet akkor is kérdés nélkül letölteni és lejátszani a videókat, ha éppen nem vagy vezeték nélküli internetre (WiFi) csatlakozva.

Így igen hamar azon kaphatjuk magunkat, hogy túlszámláz a szolgáltató vagy épp lelassítja a mobilnetünk, akinek átlagos méretű adatforgalmi kerete van.

Lévén számtalan fajta telefonra elkészült már a Facebook alkalmazása, ezért csak egy általános leírással tudunk szolgálni. Ugyanígy csak az újabb típusú Android és iOS rendszerű telefonokon néz ki a megoldás.

Szerencsére minimális eltérésekkel alkalmazható bármelyik telefonon, amelyik a legfrissebb verziójú Facebook alkalmazást használja.

(Nagyításhoz kattints a képre)

1) A Facebook alkalmazást nyisd meg, és bökj a jobb oldalon lévő „hamburger” ikonra

2) A megjelenő menüben görgess le és válaszd az „App Settings” opciót

3) A „Videos play automatically” menüpontot megérintve kiválaszthatod, hogy a videók lejátszása automatikus legyen:

● Wi-fi kapcsolaton ÉS mobilneten (az „On” opció),
● csak Wi-fi kapcsolaton („Wi-fi only” opció),
● vagy teljesen kikapcsolatod („Off” opció).

ÉPP IDŐBEN SZÓLTUNK

Szerencsére még kevesebb, mint egy hete aktív a közösségi oldalon a bejelentés nélküli automatikus videólejátszás, így nagy valószínűséggel kevesek adatforgalmi kerete bánta mindezidáig a nem várt változást.

blogunk ajánlása

A blog alapítója
Malatidesz Zsolt
laptopszaki.hu
Üdv a Laptopszaki.hu blogban!

Mi vagyunk a Laptopszaki, egy segítőkész és gyors laptop szerviz és laptop alkatrész webshop/szaküzlet, kiemelkedően rugalmas és segítőkész ügyfélszolgálattal. Azért hoztam létre ezt a blogot, hogy a 11 éves szakmai tapasztalatunkat megosztva segítünk azoknak a laptop tulajdonosoknak, akik szeretnének gyors, megbízható és biztonságos laptopot.

Ne maradj le Te sem a legjobb laptopos cikkekről, kövess minket Facebookon és iratkozz fel a hírlevelünkre.

Ha laptop alkatrészre van szükséged, irány a webshop főoldala, kattints ide.