Programajánló: Scanner

Helyből sosem lehet elég, főleg nem a számítógépeden. Azt pedig eldönteni, hogy mit törölj le nem is olyan könnyű. Ebben segít neked Steffen Gerlach ingyenes programja, a Scanner. A program a nevének megfelelően nem csinál más, mint megvizsgálja a merevlemezed tartalmát és egy torta diagramban megmutatja azt. Új rovatunkban hasznos programokat mutatunk be, amelyek segítségével egyszerűbben használhatod a laptopod.

Programajánló: Scanner

Az applikációt Steffen 6 éve kezdte el fejleszteni, és volt szerencsém végigkövetni ennek az aprócska, de annál hasznosabb programnak a jobbá válását. Az idők folyamán megtanult a program magyarul, támogat adathordozókat (pendrive, CD/DVD) és hálózati meghajtókat is.

Teljesen interaktív a torta, amely a HDD-d tartalmát mutatja. Csak ide-oda kell kattintgatnod! Meg tudod nézni vele az egyes mappák és meghajtók szabad és foglalt területét. Rendkívül könnyen kezelhető, hiszen a különböző mappák más-más színnel jelöltek. A programban nem csak megtekinthetünk, hanem törölhetünk is (a lomtárba téve vagy véglegesen törölve).

Programajánló: Scanner

Az ablak jobb oldalán választhatod ki, melyik meghajtót szeretnéd megvizsgálni. Alapértelmezetten a program indulásakor a gépeden elérhető összes meghajtót egyetlen diagramba foglalja. A bal oldalon találod a Programok és szolgáltatások funkció és a Lomtár ürítésének ikonját.

A program mindössze 228 kilobájt méretű és a letöltött ZIP fájl kitömörítése után találhatunk egy regisztrációs fájlt is „Add Scanner to Context Menu” néven, amellyel a helyi menükbe beépül. Így egy mappán való jobb kattintással is megvizsgálhatjuk annak méretét és tartalmát.

A program letöltési linkje: Scanner 2.13

blogunk ajánlása

A blog alapítója
Malatidesz Zsolt
laptopszaki.hu
Üdv a Laptopszaki.hu blogban!

Mi vagyunk a Laptopszaki, egy segítőkész és gyors laptop szerviz és laptop alkatrész webshop/szaküzlet, kiemelkedően rugalmas és segítőkész ügyfélszolgálattal. Azért hoztam létre ezt a blogot, hogy a 11 éves szakmai tapasztalatunkat megosztva segítünk azoknak a laptop tulajdonosoknak, akik szeretnének gyors, megbízható és biztonságos laptopot.

Ne maradj le Te sem a legjobb laptopos cikkekről, kövess minket Facebookon és iratkozz fel a hírlevelünkre.

Ha laptop alkatrészre van szükséged, irány a webshop főoldala, kattints ide.