Sosem látott Windows 7 verzió szivárgott ki – te is telepítheted

15 évvel ezelőtt, 2009-ben jelent meg a Windows 7, a Microsoft eddigi legnépszerűbb operációs rendszere. A redmondi vállalat, tanulva a Vista hibáiból, egy olyan szoftvert hozott össze, amit aztán 2 utódja sem tudott leváltani. A legendás kiadás számos nagy frissítést megélt, a leváltása azonban elkerülhetetlenné vált 2015-ben, mikor a 8 és a 8.1 csúnya bukása után a Microsoft kiadta a Windows 10-et, visszatérve a 7-es főverzió ösvényére.

A Windows 7 támogatását a Microsoft több alkalommal is kitolta, olyan nehezen ment az átállás, 2020-ban azonban végleg leálltak az akkor már 11 éves rendszer frissítésével. Ez azt jelenti, hogy a korszak végleg és visszafordíthatatlanul lezárult, aki pedig a mai napig ezt a rendszert használja, számos veszélynek van kitéve, ha internetre csatlakoztatja az eszközét.

Ettől függetlenül viszont nagyon érdekes, ha kikerül valami látnivaló sokunk mindenkori kedvenc operációs rendszeréről; a Windows 7-ről. Olyan érdekességekre gondolunk, mint egy modernizált számológép alkalmazás, vagy egy jelentősen ráncfelvarrott Paint, ami már majdnem megegyezik a végleges verzióval. A kiszivárgott képfájl segítségével betekintést nyerhetünk egy olyan állapotába a szoftvernek, ahol még sokkal jobban hasonlított a Vistára, mintsem arra az állapotra, ahogy végül megjelent.

Ha kísérletező szellem vagy, egy virtuális számítógépen, szigorúan internetkapcsolat nélkül, Te is telepítheted. Ehhez a képfájlt erről a linkről tudod letölteni. Ez a verzió egész pontosan a Windows 7 build 6758-as verziószámot viseli, és körülbelül épp 1 évvel a hivatalos megjelenés előtt készült.

Érdekesség, hogy ugyan a Windows 7 támogatása már tényleg teljesen megszűnt, a Windows Embedded POSReady 7, a Windows speciális verziója, amely olyan eszközökhöz készült, mint a pénztárgépek, digitális táblák és az iparban használt gépek, 2024 októberéig továbbra is kap kiterjesztett biztonsági frissítéseket.

blogunk ajánlása

A blog alapítója
Malatidesz Zsolt
laptopszaki.hu
Üdv a Laptopszaki.hu blogban!

Mi vagyunk a Laptopszaki, egy segítőkész és gyors laptop szerviz és laptop alkatrész webshop/szaküzlet, kiemelkedően rugalmas és segítőkész ügyfélszolgálattal. Azért hoztam létre ezt a blogot, hogy a 11 éves szakmai tapasztalatunkat megosztva segítünk azoknak a laptop tulajdonosoknak, akik szeretnének gyors, megbízható és biztonságos laptopot.

Ne maradj le Te sem a legjobb laptopos cikkekről, kövess minket Facebookon és iratkozz fel a hírlevelünkre.

Ha laptop alkatrészre van szükséged, irány a webshop főoldala, kattints ide.