Windows 11: megéri váltani?


Téged is győzködtek már az ismerőseid is egyidődájt afelől, hogy a Windows 11-re őrültség váltani, illetve: "Hidd el, ha kipróbálod, nem akarsz majd visszaállni a régi rendszerre? Ebben a cikkben ennek az önálló eldöntésében igyekszem segíteni, illetve válaszolok pár - a telepítéssel, és rendszer követelményekkel kapcsolatos - gyakori kérdésekre.

Tovább olvasom

Így tárold a laptop akkud, ha hosszabb ideig nem használodSok felhasználó a laptopját "asztali számítógépes" üzemmódban használja, azaz csak ritkán hordozzák, így nincs sok értelme, hogy az akkumulátort a laptopban tartsuk. 

Logikusan hangozhatna, hogy a hosszútávon is "asztali" üzemmódban használt laptop akkumulátora a legjobb kondícióban legyen, hiszen sosem volt "bevetésen". Valójában azonban sajnos laptopok akkumulátora minimálisan akkor is öregszik ha sosem hordozzuk, vagy ha a laptopot folyton mobil készülékként használjuk. Tovább olvasom

Miért van ennyi féle különböző laptop töltő?


Régóta pedzegetett téma a felhasználók részéről, hogy miért szükséges a laptopjuk cseréje esetén feltétlenül cserélni a töltőt is; illetve, miért nem használható a régi laptop - adott esetben még elektromosan hibátlan - töltője az új készülékkel.

Miért van ennyi fajta különböző laptop töltő? Milyen értékeket kell nézni egy töltőn? Várható egységesítés a laptop töltők csatlakoztatása terén? Ha tovább olvasol minden kérdésed megválaszolom.

Tovább olvasom

MagyarBrands: Kiváló fogyasztói- és üzleti márka díjat nyert a Laptopszaki

A Laptopszaki alapítói és cégvezetői, Szegedi Tamás és Malatidesz Zsolt

 

A Szakmai Bizottság döntése alapján a Laptopszaki Kft. MAGYARBRANDS díjas, KIVÁLÓ MÁRKÁNAK számít, a hazai fogyasztói és üzleti TOP márkák egyikeként. 

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy olyan kiemelkedő hazai MagyarBrands díjazott márkák mellett szerepelhet a nevünk, mint az Árukereső.hu, Café Frei, Cserpes Sajtműhely, Don Pepe, Fornetti, Gyermelyi, Hell, HVG, Ingatlan.com, Libri, MOL, OTP, Szentkirályi Ásványvíz, Szallas.hu.

Tovább olvasom

SSD vs HDD - Melyik a megbízhatóbb? (kutatás)Az SSD-k nemcsak gyorsabbak, de megbízhatóbbak is a jó öreg HDD-knél?
Nos, a  Blackbaze kutatása, és egyre inkább a szervizes tapasztalataink szerint is így van.

Egyre kevesebb érv marad a HDD-k mellett, mint megbízható, kiforrott technológia mellett, amire nyugodtan rábízhatjuk az adatainkat. Mára kiderült: a flash memóriákon alapuló SSD technológia is beérett és megbízható.

Ezt a saját tapasztalataink alapján megerősíthetjük, hiszen az SSD-k nem nagyon akarják beadni a kulcsot, vagy legalábbis egyáltalán nem olyan arányban, mint a HDD-k. Persze előfordul, hogy apránként kidőlnek a sorból a szépkorú, tizenéves SSD-k - de ilyen korral már egy HDD is matuzsálemnek számít.
Tovább olvasom

Figyelmeztet a gyártó: száznál is több Lenovo laptop sebezhető


A Lenovo három biztonsági hibáról adott ki gyártói közleményt, amelyek közül kettő (CVE-2021-3971, CVE-2021-3972) lehetőséget teremt arra, hogy a támadó kikapcsolja az UEFI Secure Bootot, ami biztosítja, hogy a boot folyamat során csak a gyártó által megbízhatónak tartott kód töltődhessen be. A harmadik hiba (CVE-2021-3970) egy helyi támadó számára tetszőleges kód emelt jogosultsággal történő futtatására ad lehetőséget. A biztonsági hibákat felfedező ESET a sérülékenységekről egy bővebb technikai elemzést is közzétett.

Tovább olvasom

Magyarország legstabilabb cégei között a Laptopszaki

A Laptopszaki alapítói Malatidesz Zsolt és Szegedi Tamás
A Laptopszaki Kft. 2021-es évben kiérdemelte a Dun & Bradstreet nemzetközi cégminősítő legmagasabb fokozatú, AAA (tripla A) tanúsítványát, amellyel Magyarországon csupán a cégek 0,63%-a rendelkezik.

A módszertan, ami alapján megszülethet a minősítés, Skandináviából származik, ahol nemcsak a pénzügyi mutatókat veszik figyelembe, hanem például olyan tényezőket is, hogy milyen régóta működik a vállalat. Ez alapján a minősítésekben szereplő cégeket A, AA, illetve AAA kategóriákba sorolják. Az AAA osztályzatot birtokló cégek az abszolút krémhez tartoznak.
Tovább olvasom

Megbízható bolt: újra elismerésben részesült a Laptopszaki

A Laptopszaki alapítói Malatidesz Zsolt és Szegedi Tamás

A Megbízható Bolt Program az Árukereső.hu szolgáltatása, amely az online vásárlások megbízhatóságát, hitelességét kívánja javítani. A programba jelentkező webáruházak vásárlói - röviddel vásárlásukat követően - egy kérdőívben értékelhetik a bolt szolgáltatásait, a rendelés és kézbesítés menetét. 
Tovább olvasom

Hogyan tartsd rendben a laptopod? - Civil Rádió interjú Malatidesz Zsolttal (Laptopszaki.hu)A járványügyi intézkedések, korlátozások és ajánlások mellett egyre elterjedtebbé vált a távmunka, azaz a home office és a digitális oktatás. Sajnos a kiberbűnözők is meglátták a lehetőséget abban, hogy sok céges számítógép kikerült a jól védett vállalati belső hálózatokból a tűzfalak mögül és egyszerű otthoni hálózatokon üzemel, ahol sokkal védtelenebb.
Tovább olvasom

Csatlakozz a Magyar Laptop Közösséghez!


A szakértői segítség és egymás támogatása elengedhetetlen, különösen a kihívásokkal teli időszakokban, ezért hoztuk létre most a Magyar Laptop Közösség csoportját. Azt szeretnénk, hogy azok az emberek, akik munkára, tanulásra, vagy kikapcsolódásra használják a laptopjukat érezzék, nincsenek egyedül az esetleges technikai kérdéseikkel, van kihez fordulniuk.

A  Facebook csoporttal (amibe ide kattintva tudsz csatlakozni) az a célunk, hogy támogassuk a laptopos felhasználókat: a szakmai cikkeink, szakértőink segítsége és a közösség által könnyedebben jussanak egyről a kettőre a felmerülő technikai kérdésekben, még a mostani krízis helyzetben is.
Tovább olvasom