8 jel, amiből tudhatod, hogy megbízhatsz-e egy laptop szervizben

8 jel, amiből tudhatod, hogy megbízhatsz-e egy laptop szervizben

Nem akarok ünneprontó lenni, de tudnod kell valamit: ha van laptopod, akkor el fog romlani. Temérdek írást olvashatsz a blogunkon a különböző módokról, ahogy tönkre tud menni egy laptop, és biztos lehetsz benne, hogy valamelyik utol fogja érni a Te géped is.

Szerencsésnek mondhatod magad, ha ezeket a sorokat egy még tökéletesen működő laptopról olvasod. Ha már elromlott valami a gépeden és tanácstalan vagy hova fordulj, akkor a legjobb helyen jársz.

De miről ismerszik meg egy megbízható laptop szerviz? Annyi helyre viheted a géped és mindenütt mást mondanak a telefonban…

I. Láttak már mindent

Mi a különbség akkor, ha az elromlott géped a szomszéd informatikus sráchoz viszed, hogy ugyan nézzen már rá, és ha egy minősített laptop szervizt látogatsz meg? A srác vakargatni fogja a fejét, hogy mit is kezdjen a gépeddel, hiszen még jó eséllyel nem látott 10 darab laptopnál többet szétszerelve. Csak a beégés elkerülése végett rávágja, hogy „persze, meg tudom csinálni!”. A folytatásba ne is menjünk bele, nem egy otthon megkezdett javításban véglegesen tönkrement gép fordult meg a szervizünkben.

Ha egyből szakszervizbe kerül a gép, ezek a felesleges körök elkerülhetőek. Csak, hogy hazai példánál maradjak, a Laptopszakinál havonta 400-500 darab között mozog azon laptopok száma, amelyet sikeresen megjavítunk.

Minden létező típust ismerünk, tudjuk a típushibákat és rájuk a megoldást is. Továbbá nem vagyunk restek megmondani, ha szerintünk már nem éri meg költeni a gépre, mert gazdasági totálkár. Ez sem teljesen magától értetődő, akadnak ugyanis olyan szervizek is, ahol nem az ügyfél elégedettsége az első, hanem minden adandó alkalommal a pénz legombolása.

II. Ismerik a különbséget a gyors és a rohanó munka között

Legyen szó bármilyen szervizről (laptop, mobiltelefon, autó stb.) biztos lehetsz benne, hogy a szervizes kollégákat a legtöbb helyen a mennyiség és sajnos nem a minőség irányába hajtják. Nyilvánvalóan akkor éri meg üzemeltetni egy szervizt, ha minél több ügyfelet ki tudunk szolgálni nem? Szerintünk nem.

Ez a mentalitás vezet az oly sokszor visszaköszönő, összecsapott, félig elkészült, a „hibát megjavítottuk, de lett másik 3” típusú javításokhoz. Nem egy alkalommal fordult elő, hogy kisebb-nagyobb laptop szervizekből került át hozzánk az enyhén szólva is kérdéses minőségben megkezdett vagy épp „befejezettnek” titulált javítás.

Ilyenkor aztán szervizes legyen a talpán, aki az összegányolt félmunkát értékelhető minőségűre kikupálja, de a Laptopszaki szervizesei ilyen téren is bizonyítottak már számtalanszor, mentve olyan gépeket, amire mindenki más azt mondta volna már, hogy kukába vele.

Ez természetesen korántsem jelenti azt, hogy csigatempóban dolgoznánk, éppen ellenkezőleg. A szervizre felvett készülékek javításával minden esetben az előre megbeszélt időpontra elkészülünk. A javítandó hiba természetétől függ persze, hogy ez most egy 1 vagy 3 napos javítás, de véletlenül sem ülünk heteket a gépeden. Utóbbiban különösen hibásak szoktak lenni a gyártói márkaszervizek, de szakszerviz esetén sem példa nélküli az ilyen hozzáállás.

III. Azonnal megtudod a diagnózist

Az első két pont egyenes következménye a megbízható laptop szerviz harmadik ismérve: nem húzzák az időd, rögtön megtudod mi a baja a laptopodnak és azt is, hogy mennyibe kerül a javítása. A Laptopszakinál helyszíni bevizsgáláson esik át minden laptop, ami a gyakorlatban egy 15-20 perces procedúrát jelent. Ezt üzletünkben megvárhatod, vagy addig meg is ihatsz egy kávét a közelben. Amikor végeztünk a bevizsgálással azonnal tudatjuk veled annak eredményét, az összes lehetséges opciót felvázolva. Ez alapján könnyen eldöntheted melyik a számodra legkedvezőbb.

Mint korábban említettem, ilyen esetekben nem elképzelhetetlen az sem, hogy azzal a hírrel fogadnak kollégáim, hogy a laptop javítása annyiba kerül, ami már nem feltétlenül éri meg Neked. Minden esetben kizárólag a Te döntésed alapján vágunk bele csak a javításba. Nincsenek meglepetések. És a legjobbat majd elfelejtettem említeni: a bevizsgálás a Laptopszakinál ingyenes. Igen, minden esetben.

blogunk ajánlása

IV. Megoldás- és ügyfélorientáltak

Egy megbízható laptop szervizben kedvesen, közérthető módon kommunikálnak veled. A Laptopszakinál nem fogsz ingerlékeny, stresszes, a válaszokat foghegyről odavető ügyintézőkkel találkozni. A kollégáim nem tömik tele a fejed technikai sallanggal, olyan szavakkal, amiről lehet még ő maga sem teljesen tudja mit jelent. Mellékesen jegyezném meg, hogy aki valóban képben van, az nem fog felvágni ezzel, lealacsonyítóan beszélni, csak azért, mert Te esetleg láthatóan nem tudod pontosan mit jelent, amiről szó van.

A jó laptop szervizben arra törekednek, hogy a leghatékonyabban megoldják az ügyfél laptopjának felmerült gondját-baját. Ez egyszerre jelent idő- és költséghatékony javítást, amivel nem kevés bosszúságtól megkíméljük nem csak az ügyfeleinket, de saját magunkat is.

V. Nem turkálnak az adataidban

Sajnos bármennyire is magától értetődőnek kéne lennie, számtalan olyan laptop szerviz van Magyarországon (kisebbek és nagyobbak egyaránt), ahol semmi sem szent. Gond nélkül beletúrnak a gépeden lévő adatokba, olykor pusztán unalomból, olykor más hátsó szándékkal.

A Laptopszakinál az ilyen jellegű magatartást mélyen elítéljük, pontosan emiatt van lehetőség szervizünkben a laptop leadására HDD nélkül. Nincs szükségünk az adataidra, a gépedet szeretnénk csak megjavítani.

VI. Szakemberek, profi környezetben végzik a javítást

Az igazán profi, szakszerű javítást csak a szakavatott szem tudja értékelni, és ezzel igen könnyű visszaélni. Egy laikus könnyen átsiklik olyan apró jeleken, amiből egy szervizes egyből kiszúrja, ha kóklernél járt korábban a készülék. Szervizes kollégáink több tízezer gépet javítottak meg sikeresen, így olyan rutinnal rendelkeznek, amivel nem csupán bármilyen jellegű hibát gyorsan és hatékonyan képesek megoldani, de ezt az elvárható legnagyobb precizitással és odafigyeléssel teszik.

A Laptopszaki szervizének asztalain nem csak munkaórákon kívül uralkodik németes rend és precizitás (kattintásra nagy méretben nyílik meg)

Ennek természetesen része a minőségi felszerelés használata is. Korántsem mindegy ugyanis, hogy a legolcsóbb kínai vagy minőségi német szerszámokkal, gépekkel végzik a javítást. Természetesen a magas színvonalú felszerelés használata nem csak a mi munkánk megkönnyítését szolgálja, hanem a végeredmény időtállóságát is.

VII. Minőségi alkatrészekkel dolgoznak

Az időtálló, minőségi végeredményhez nem elég a szakértelem és a profi felszerelés, a pótalkatrésznek is ugyanezt a színvonalat kell képviselnie. Nem a legolcsóbb alkatrészekkel pótoljuk ki a laptopod, hanem a gyári alkatrész minőségével megegyező vagy annál jobb alkatrészt ajánlunk a gépedhez.

Számtalan olyan eset van természetesen, amikor nem csak egy vagy kettő lehetséges alkatrész közül lehet választani, hanem adott esetben a gyárinál kevesebbet tudó (kisebb HDD, lassabb CPU, fényes/matt kijelző és még sorolhatnám) is képbe kerülhet. Minden esetben Te döntöd el melyik alkatrészt kéred a laptopodba, ezt megelőzően pedig kollégáim teljeskörű tájékoztatást adnak az egyes alkatrészek közötti különbségekről, hogy objektív döntést hozhass.

VIII. Mintha a saját laptopjuk lenne

Nincs kiábrándítóbb annál, amikor beérkezik hozzánk egy másik szervizt megjárt laptop, ami tele van apró kopásokkal, odacsípett kábelekkel, csálén álló műanyag elemekkel. Ilyenkor csak és kizárólag arra tudunk gondolni, hogy a laptop ott tartózkodásának minden pillanatában úgy kezelték, mint egy zsák lisztet.

A megbízható laptop szervizben úgy fognak bánni a laptopoddal, mintha a sajátjuk lenne. Ez persze nem jelenti azt, hogy ha Te dobálod, akkor mi is fogjuk :) Nálunk értéktől függetlenül minden laptop olyan bánásmódot élvez, mintha egy 500 ezer forintos csúcsgépről volna szó, hímestojásként bánunk a gépekkel.

Nem csak budapestieknek

A szolgáltatásaink igénybevételének nem szab határt a távolság. Nem Budapesten élsz? Semmi probléma, rutin nálunk az elromlott laptopok vidékről futárral való beszállítása és természetesen ezzel együtt a hozzád való visszajuttatása is. Ilyen esetben az elérhetőségeink oldalon feltüntetett bármely módon lépj velünk kapcsolatba és munkatársunk készséggel segít Neked a részletekben.

 

Laptopszaki: barát a bajban

Nem kell tovább keresned, ha biztos kezekben szeretnéd tudni a laptopod. Legyen szó bármilyen jellegű meghibásodásról, a Laptopszaki segíteni fog tudni Neked. Ha még ezek után sem sikerült meggyőzzelek, akkor olvass bele a szervizünkről írt értékelésekbe, amely csupán töredéke az egyre bővülő ügyfélbázisunknak.

Ha megtörtént a baj, akkor ne várj tovább, keresd fel üzletünket (1085 Budapest, József körút 67.) a gépeddel, ahol ingyenesen bevizsgáljuk. Ha bevizsgáltuk, meg tudjuk pontosan mondani neked mi törött el és mennyibe kerülne a javítása.

Miért érdemes a budapesti Laptopszakihoz hoznod a laptopod?

● Kiváló szakértelemmel, sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberek javítják a laptopodat,

● A legtöbb típusú laptophoz azonnal rendelkezésre áll alkatrész raktári készletről,

● A helyben vásárolt alkatrészt ingyenesen beszereljük a laptopodba,

● Hosszú távú garanciát kapsz a nálunk vásárolt alkatrészre,

● Végül, de nem utolsó sorban barátságos kiszolgálásban lesz részed.

Szervizünkben a laptopok bevizsgálása minden esetben teljesen díjmentes, a kijelző cseréje (a nálunk vásárolt alkatrész esetén) az üzletünkben megvárható.

blogunk ajánlása

A blog alapítója
Malatidesz Zsolt
laptopszaki.hu
Üdv a Laptopszaki.hu blogban!

Mi vagyunk a Laptopszaki, egy segítőkész és gyors laptop szerviz és laptop alkatrész webshop/szaküzlet, kiemelkedően rugalmas és segítőkész ügyfélszolgálattal. Azért hoztam létre ezt a blogot, hogy a 11 éves szakmai tapasztalatunkat megosztva segítünk azoknak a laptop tulajdonosoknak, akik szeretnének gyors, megbízható és biztonságos laptopot.

Ne maradj le Te sem a legjobb laptopos cikkekről, kövess minket Facebookon és iratkozz fel a hírlevelünkre.

Ha laptop alkatrészre van szükséged, irány a webshop főoldala, kattints ide.