Van Dropboxod? Ingyen kapsz 100 GB-ot!

Van Dropboxod? Ingyen kapsz 100 GB-ot!

A cím csalóka, mert nem a Dropbox ad neked 100 GB-ot, hanem a Microsoft. Megvette volna a Microsoft az egyik leghíresebb tárhely szolgáltatót? Semmi ilyesmiről nincsen szó. Mindössze egy ügyes marketinghúzás a Microsofttól, amivel több embernek szeretnék megmutatni a OneDrive-ot. A trükk abban rejlik, hogy az kaphatja meg a 100 GB-os növelést, aki hozzáad egy aprócska fájlt a Dropbox fiókjához, ezzel igazolva, hogy van neki ilyen.

A Microsoft szó szerint elhúzza a mézesmadzagot a Dropbox felhasználók orra előtt, hiszen a Dropbox Pro 1000 GB-jáért 99 eurót, azaz körülbelül 30 ezer forintot kell évente fizetni. Igaz, a 100 GB ennek csak a tizede, azonban a legtöbb felhasználónak ez is bőségesen elegendő.

A Microsoft tárhely szolgáltatása, a OneDrive szerves részét képezi egyébként a Windows 10-nek, de már a Windows 8.1-ben is aktívan megjelent, hiszen a Gépház beállításokban is megtalálható. Beállíthatjuk, hogy ide mentsen a Windows biztonsági mentéseket, képeinket, zenéinket. Sokan a mai napig tartanak a felhőben (online tárhelyen) való adattárolástól, azonban százszorta biztonságosabb, mint merevlemezen vagy CD-n tárolni dolgainkat.

Van Dropboxod? Ingyen kapsz 100 GB-ot!

A 100 GB-os OneDrive tárhelyhez a teendőd:

1. Meglátogatod az alábbi hivatkozást, ahol a „Verify and get my storage” gombra kattintasz,
2. Itt be kell jelentkezned a Microsoft fiókodba (ha nincs, akkor készíthetsz is egyet),
3. A megjelenő oldalon a „Save to Dropbox” gombra kattintasz,
4. A felugró kis ablakban jóváhagyod a „OneDrive_GetStarted.pdf” fájl Dropboxodra való mentését.

Ha eddig nem voltál bejelentkezve a Dropbox-ba, akkor a 4-es pontban kell megtenned. Készen is vagy! A Microsoft azonnal hozzáírt 100 GB-ot a OneDrive fiókodhoz, amelyet egy éven keresztül használhatsz (sajnos ezután elveszik, hacsak nem fizetsz elő valamelyik csomagra).

Mondhatni bőkezűen bánik az utóbbi időben a Microsoft a tárhelyével, a múlt héten szintén 100 GB-ot adtak mindenkinek, aki a Bing Rewards programban részt vett (a Microsoft internetes keresőjét használta), ez azonban csak az Egyesült Államokban volt elérhető. A Google szintén múlt héten adott 2 GB-ot a meglévő 15 GB tárhelyhez, amit a Gmail-ed és a Google Drive-od használ. Elég csekély számnak tűnik a 2 GB a 100 GB-hoz képest, azonban azt a Google örökre adta, nem 1 évre.

blogunk ajánlása

A blog alapítója
Malatidesz Zsolt
laptopszaki.hu
Üdv a Laptopszaki.hu blogban!

Mi vagyunk a Laptopszaki, egy segítőkész és gyors laptop szerviz és laptop alkatrész webshop/szaküzlet, kiemelkedően rugalmas és segítőkész ügyfélszolgálattal. Azért hoztam létre ezt a blogot, hogy a 11 éves szakmai tapasztalatunkat megosztva segítünk azoknak a laptop tulajdonosoknak, akik szeretnének gyors, megbízható és biztonságos laptopot.

Ne maradj le Te sem a legjobb laptopos cikkekről, kövess minket Facebookon és iratkozz fel a hírlevelünkre.

Ha laptop alkatrészre van szükséged, irány a webshop főoldala, kattints ide.